5 dingen die je vandaag al kunt doen om je werk leuker te maken

3 december 2014

Robin 5 practicesEr was één dia in de powerpointpresentatie van Robin Youngson die mensen in de zaal bij het VvAA jubileumcongres en de masterclasses in het UMCG de afgelopen dagen bijna allemaal op de foto hebben gezet en veelvuldig op social media hebben gedeeld. Vijf dingen die je dagelijks kunt doen om je werk leuker en jezelf en je patiënten blijer te maken:

1. Kies bewust welke gedachten en houding je meeneemt in de spreekkamer. Je kunt er bewust voor kiezen om stress, boosheid of andere negatieve zaken buiten te laten. Ze schaden het consult en (de gezondheid van) je patiënt.

2. Doe elke dag een klein aardig dingetje voor een collega of een patiënt. Geef een compliment, houd een deur open, loop even mee als je iemand de weg wijst.

3. Maak werkelijk contact met de ander, verschuil je niet achter je beeldscherm, maar kijk de ander in de ogen, bouw rapport en vertrouwen op.

4. Vraag je patiënt eerst naar diens zorgen en angsten, voordat je jouw vragen afwerkt. Je zult verbaasd staan hoeveel meer je te weten komt als niet jij, maar de patiënt de agenda van het consult bepaalt.

5. Behandel elke patiënt als een familielid. Behandel mensen zoals je zelf of zoals je zou willen dat jouw vader, moeder of kind door andere zorgverleners behandeld wordt.

TEKEN HET CHARTER VAN COMPASSION FOR CARE

Teken nu

Momenteel hebben mensen het charter getekend