COM-Passion4Care LIVE: een beleving met alle zintuigen

2 juli 2019

COM-Passion4Care LIVE 2019 was een waar genot voor de zintuigen van de vele zorgprofessionals die het bezochten. En ook de ontmoeting met andere zorgverleners inspireerde weer: “De positieve energie, ontmoetingen tussen zorgverleners, delen wat je belangrijk vindt in je werk, waar je voor staat en hoe je dat vorm geeft.”

Betere zorg via de 5 zintuigen

Marijn Vriesman en Rinske van der Meer van InterVocaal toonden het positieve effect van zingen op de gezondheid en lieten ons ervaren hoe samen zingen verbindt en blij maakt.

We waren geraakt door het prachtige verhaal van oncoloog Pieter van den Berg over het ontstaan van de chemotuin en het effect op van behandeling in de tuin op patiënten. Zijn motto ‘Gek is leuk’ is blijven hangen bij velen.

Jan Soomer, masseur en vrijwilliger in het AMC op de kinderafdeling, vertelde ons over het effect dat lichaamsmassage heeft als hij ouders van zieke kinderen masseert. En hij liet ons het effect van elkaar masseren ervaren.

Robert Green van HungerNdThirst Foundation liet ons met een bijzonder koekje beleven hoe bij kankerpatiënten de smaakbeleving verandert na chemo en hoe de zorg daar meer rekening mee kan houden. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Laetitia Schillemans, verpleegkundige, liet ons het positieve effect zien binnen de palliatieve zorg van een inhaler met essentiële geuroliën. De aanwezigen konden vervolgens zelf een inhaler maken.

We sloten de avond sloten in verbondenheid af met behulp van de CRDL. Een bijzonder innovatief instrument om contact te maken door middel van geluid en aanraking.

Gedurende de avond werden de smaakpapillen gestimuleerd met een buffet vol heerlijke gezonde hapjes die door de teamleden van Compassion for Care waren klaargemaakt.

Kom jij de volgende keer ook?

Waarom je een volgende keer bij Compassion4Care LIVE moet zijn, vertellen enkele van onze deelnemers: 

“Ik heb de netwerkbijeenkomst als een inspirerende avond ervaren. Fijn gesproken met collega’s en geleerd over het positief kunnen gebruiken van zintuigen in de zorg. In een groep ervaren hoe de CRDL werkt (fantastisch ding!), muziek gemaakt, geleerd over en geëxperimenteerd met geur en smaak. Een tastbaar project voor ouders van ernstig zieke kinderen en de chemotuin; allemaal prachtige initiatieven! Ook heerlijk gegeten. Ik ging met een warm gevoel naar huis en dát was dus het beschreven dopamine & oxytocine effect… ?Edith Lubbers, huisarts te Berkel en Rodenrijs

“Ik ben nu twee keer bij een C4C bijeenkomst geweest en beide keren kwam ik opgeladen van de bijeenkomst vandaan, heel erg fijn! De positieve energie, ontmoetingen tussen zorgverleners, delen wat je belangrijk vindt in je werk, waar je voor staat en hoe je dat vorm geeft. Sprekers die vertellen hoe ze een idee gerealiseerd hebben en je daar iets van laten zien, horen, voelen, en/of ervaren. Dat werkt inspirerend!
Het thema “zintuigen” vind ik leuk omdat ik zelf als logopedist ook veel werk met het hele lijf: horen, zien, voelen, bewegen, adem, klank maken. Het plezier van met z’n allen samen staan zingen of masseren vond ik ook heel verbindend. De verbinding die zo belangrijk is ook in ons werk, met cliënten en met collega’s”.Ellen Baten, logopedist, Amsterdam

“Ik ben er nog steeds enthousiast over als ik het er met anderen over heb. De rust die je kunt krijgen en geven. Dat het van belang is om eerst voor jezelf te zorgen en dan voor anderen kunt  zorgen. Dit hoor je vaak, maar weinigen doen het. Het is zo belangrijk. En het is zo fijn om te zien en te horen dat velen het zelfde denken en willen, hoe je je eigen energie kunt behouden en hoe en waar je energie  uit kunt halen.”Saskia Oedjaghir, longarts OLVG Amsterdam

We zien jou graag de volgende keer!

Als je ook een uitnodiging wilt ontvangen voor onze volgende bijeenkomst, kun je je hier aanmelden voor de mailinglijst. Kies linksboven in het scherm voor Subscribe.

TEKEN HET CHARTER VAN COMPASSION FOR CARE

Teken nu

Momenteel hebben mensen het charter getekend