Sprekers

Dit waren de sprekers die op 26 februari op onze startconferentie in Nijmegen onder de deskundige gespreksleiding van Cindy Cloin hun mening hebben gegeven over de urgentie van compassie in de zorg:

Bart Berden – lid van de raad van bestuur van het Sint Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg en bijzonder hoogleraar ‘Organisation Development in Hospital Care’ aan de TiasNimbas Business School van de Universiteit van Tilburg. Het Elisabeth Ziekenhuis wil ‘Het liefste ziekenhuis’ van Nederland’ worden.

Gonny ten Haaft – is freelance journalist en werkt voor ZonMw, de organisatie voor gezondheidsonderzoek en zorginnovatie. Voor haar boek Dokter is ziek voerde Gonny ten Haaft indringende gesprekken met artsen, verpleegkundigen en managers die ziek zijn, of ziek zijn geweest. Op basis van deze interviews onderzocht zij of de zorg wel echt zo patiëntvriendelijk is als instellingen en beleidsmakers beweren.

Jan Vesseur – Project Hoofdinspecteur Patiëntveiligheid bij de Inspectie voor de Gezondheidzorg. Vesseur gaat in op de noodzaak van compassie voor patiëntveiligheid.

Elke de Quay – docente communicatie aan het UMC Utrecht en ervaringsdeskundige moeder van een meervoudig complex gehandicapte dochter. Zij richtte naar aanleiding van haar ervaringen ‘Beter in Gesprek’ op waar zij zich inzet voor een goede samenwerking tussen patiënten en medisch professionals.

Margreet van der Cingel – senior docent en onderzoeker Gezondheidswetenschappen, School of Healthcare, Zwolle, Lectoraat: Innoveren in de ouderenzorg. Zij houdt zich al ruim vier jaar bezig met onderzoek naar compassie in de (verpleegkundige) zorg.

Bram Hengeveld – gepassioneerd verpleegkundige, columnist bij het vakblad ‘Nursing” en zelf patiënt

TEKEN HET CHARTER VAN COMPASSION FOR CARE

Teken nu

Momenteel hebben mensen het charter getekend