Platform ECG

Het Platform is opgericht door een groep betrokken medisch specialisten om maximale aandacht te blijven besteden aan de twee belangrijkste emotioneel geladen drijfveren van zorgverleners: enthousiasme en compassie. In het voorjaar 2014 is de Stichting ter Behoud van Enthousiasme en Compassie in de Gezondheidszorg opgericht. Onze roepnaam blijft Platform ECG.

Het Platform ECG beoogt het bevorderen van de geestelijke en lichamelijke gezondheid van medewerkers in de gezondheidszorg. Plezier en enthousiasme in het werk zijn daarbij onontbeerlijk. Goede communicatie en compassie met de patiënten stimuleren het genezingsproces of indien dit niet meer mogelijk is, zij maken het sterven menswaardig.

 

Het Platform streeft naar een harmonie tussen de genees-kunde en genees-kunst waardoor een evenwichtige verdeling van techniek (operaties, diagnostiek) met geestelijke en emotionele begeleiding (oprechte aandacht, compassie).

Het Platform onderkent dat ieder mens uniek is en op eigen uniek wijze ondervindt en ontdekt hoe men bij zich zelf rust en compassie vindt.

Het platform beoogt de dialoog aan te gaan met elkaar en ervaringen uit te wisselen. Hierdoor kunnen nieuwsgierige collegae kennis maken met voor hen voorheen onbekende methodieken of originele denkwijzen.

Van artsen, voor artsen, door artsen.

A Happy doctor makes a healthy patient.

TEKEN HET CHARTER VAN COMPASSION FOR CARE

Teken nu

Momenteel hebben mensen het charter getekend