Mind Conference over compassie, 28/11 Utrecht

10 november 2015

De MIND Conference op 28 november 2015 in het Academiegebouw in Utrecht is een van de eerste conferenties in Europa waar compassie vanuit verschillende invalshoeken wordt besproken. De titel van de conferentie is: “The Power of a Compassionate Mind for Happiness and Success”. Het is een initiatief van studenten uit Utrecht en Amsterdam en is een reactie op de groeiende behoefte aan meer empathie, authenticiteit en samenwerking in onze samenleving.

Het doel van de conferentie is om compassie op een praktische en relevante manier te benaderen. Compassie geldt als een overkoepelende term waarin onderwerpen als samenwerking, vertrouwen, duurzaamheid en verantwoordelijkheid een plek hebben. De MIND Conference maakt dan ook deel uit van een bredere beweging in onze samenleving die voor meer menselijkheid en aandacht pleit: de opkomst van sociaal ondernemerschap, duurzame ontwikkeling, solidariteit en de Charter for Compassion.

Programma
Uniek aan de MIND Conference zijn de verschillende perspectieven van waaruit compassie wordt besproken. Tijdens lezingen en workshops worden bezoekers gestimuleerd om op een interactieve manier te reflecteren op compassie. Internationale sprekers uit het bedrijfsleven, onderwijs, de gezondheidszorg en de academische wereld zullen de voordelen en toepassingen van compassie in hun professionele en privé leven delen. Sprekers zijn onder andere psychiater Erik van den Brink, Marilyn Turkovich van de Charter for Compassion, Dylan Vianen en Sietse de Kok (De Bildung Academie), Zoi Kantanoutou (Power of Youth). Salmaan Sana (Compassion for Care) is dagvoorzitter. Voertaal is Engels.

Ticketsale
Student: €24,-, volwassene: €50,-
De dag zal plaats vinden in het Academiegebouw, Domplein 29 te Utrecht.
Registratie opent om 9.15 uur en de dag is afgelopen om 17.00 uur.
Voor meer informatie en tickets, ga naar www.mindconference.eu
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Yara Vrolijks, Executive Director: yara@mindconference.eu

TEKEN HET CHARTER VAN COMPASSION FOR CARE

Teken nu

Momenteel hebben mensen het charter getekend