Stem op C4C-ambassadeur Michael van Balken Toparts 2014

12 februari 2014

Uroloog Michael van Balken is al een paar jaar zeer gewaardeerd ambassadeur van Compassion for Care. In zijn coming out blog op Artsennet ‘Proud to be a softie‘ en vele blogs daarna vertelt hij over waarom hij de uitgangspunten van Compassion for Care belangrijk vindt. Tijdens ons congres in 2012 speelde hij een belangrijke rol als moderator van de workshop ‘Over de streep’ en liet hij zorgprofessionals open vertellen over mooie en moeilijke momenten in hun carrière.

Als arts wordt hij vooral gewaardeerd vanwege de manier waarop hij maatschappelijke betrokkenheid en patiëntenzorg verwoordt en beoefent. Patiënten stellen zijn prettige omgangsvormen erg op prijs en zijn blij dat hij altijd de tijd neemt. Ook collega’s roemen zijn inzet. Een van zijn collega’s zegt: ‘Michael is een betrokken arts die zich werkelijk voor honderd procent inspant voor de patiënt. Hij luistert goed en geeft altijd een zorgvuldige en complete uitleg.’

Van Balkens collega’s zijn ook blij met de rust die hij in heikele organisatorische situaties uitstraalt. Iemand verwoordt het zo: ‘Hij vervult de rol van ‘rustbrenger’ daar waar er sprake is van medische of organisatorische calamiteiten en dat is heel prettig.’

Michael van Balken is een betrokken uroloog met een speciale interesse voor functionele en reconstructieve urologie. Daarnaast doet hij als arts veel met Compassion for Care. Hij staat bekend als de no-nonsense uroloog die besnijdenis op niet-medische gronden weigert. En iemand die de persoonlijke integriteit van de patiënt voorop stelt en wil hooghouden. Daarnaast is hij niet alleen een specialist die zijn vak verstaat, maar met wie je ook nog kunt lachen. ‘Hij heeft humor’, stelt een collega. ‘ En hij weet patiënten daarmee vaak op te beuren’. Een patiënt is het op ZorgkaartNederland met hem eens: ‘Zijn gepaste gevoel voor humor heb ik als prettig ervaren in de serieuze omgeving van een ziekenhuis’.

Voor Compassion for Care is hij al jaren een toparts. Wij wensen hem veel succes bij deze verkiezing en bevelen zijn collega’s van harte aan op hem te stemmen! Collega medisch specialisten kunnen hier hun voorkeur uitspreken voor hem. Stemmen kan tot 12 maart.

TEKEN HET CHARTER VAN COMPASSION FOR CARE

Teken nu

Momenteel hebben mensen het charter getekend