Boekentip: HEEL de dokter

1 juni 2015

Voor medici van alle leeftijden en specialisaties die hun zin in het werk willen (her)vinden, behouden of versterken, is er nu HEEL de dokter.  Het daagt je uit om gedurende je hele carrière bezig te zijn met je persoonlijke ontwikkeling zodat je je passie en compassie kunt vasthouden. Het boek is samengesteld door Angèle van de Ven, onafhankelijk trainer en procesbegeleider, en Lodewijk Schmit Jongbloed, Arts en promovendus bij de RUG op het thema ‘Arbeidstevredenheid van artsen gedurende hun loopbaan’.

Het boek staat vol ideeën voor artsen die zich in hun werk en leven willen verdiepen. Het stelt prikkelende vragen over de professionele en persoonlijke ontwikkeling. Het geeft herkenbare beschrijvingen van de verschillende loopbaan- en levensfasen. Het daagt je uit, raakt je, zet je in beweging en aan het denken. Met humor, in woord en beeld, is het een kleurrijke ontdekkingsreis naar mogelijk minder bekende gebieden van jezelf. Reflectie is het sleutelwoord maar dan anders-dan-anders gepresenteerd. Verwacht in dit boek geen strakke inhoudsopgave. De uitdaging is een route te vinden die jou op het lijf geschreven is. Zodat jij de beste arts wordt die je kunt zijn.

Bestellen kan vanaf vandaag via de verschillende webshops, zoals: Libris, Bol.com en Youbedo.com. Nieuwsgierig naar de inhoud? Bekijk alvast het inkijkexemplaar.

Op zaterdag 6 juni is ‘HEEL de dokter’ direct verkrijgbaar op het Arts en Auto LIVE event in de Boekenschuur. Meer info

Een leven lang aio – arts in ontwikkeling – Arts en Auto, mei 2015

TEKEN HET CHARTER VAN COMPASSION FOR CARE

Teken nu

Momenteel hebben mensen het charter getekend