C4C Challenge

C4C Challenge: Week van de vriendelijkheid in de zorg

Wij dagen jou als zorgprofessional uit een week lang (je mag ook langer!) tenminste 3 aardige dingen per dag te doen. Ervaar dat hoe je in je dag staat (intentie en focus) verschil maakt in hoe je je dag beleeft. Vriendelijkheid is bovendien besmettelijk! De beste infectie die je de zorg kunt toewensen ūüôā

Iets aardigs doen voor een ander (of jezelf):
– is een drijfveer van de mens,
– helpt om chronische stress te voorkomen,
– vergroot ons gevoel van geluk.

We worden er gelukkiger en gezonder van als we positieve ervaringen bewust ‘opslaan’.
Vriendelijke daden op de werkplek werken aanstekelijk en dragen bij aan een cultuur van samenwerken.
Hét kenmerk van goed functionerende teams blijkt vriendelijkheid te zijn: de mate waarin men goed voor elkaar zorgt.

We kunnen ons geen betere epidemie in de zorg voorstellen dan het lopende vuurtje van vriendelijkheid. Het helpt zorgprofessionals en zorgorganisaties veerkracht en vitaliteit te behouden of versterken.

Je kunt op elke moment instappen! Je kunt het zo klein of groot maken als je wilt. Met slechts enkele collega’s of met je hele team of organisatie. We vinden het leuk als je daarna het stokje doorgeeft aan een collega-zorgorganisatie of een andere afdeling in je eigen organisatie! De C4C Challenge loopt door totdat de hele zorg is ge√Įnfecteerd met vriendelijkheid ūüôā

Lees over de ervaringen van twee huisartsenpraktijken en van ons teamlid Daphne Wiersma met De week van de vriendelijkheid


Dit korte filmpje over wat vriendelijkheid jou en je organisatie oplevert en hoe je meedoet aan de C4C Challenge kun je in je organisatie laten zien om collega’s te motiveren of om bij de aftrap te gebruiken. Via het linkje onder het filmpje kun je het ook gratis downloaden om direct vanaf je computer af te spelen op plekken waar geen internetverbinding is.


Download dit filmpje voor offline gebruik

Lees diverse artikelen over de wetenschap achter de kracht van vriendelijkheid voor mensen en organisaties. De samenvatting van deze artikelen vind je direct hieronder in  het document: De wetenschap over vriendelijkheid.

Als aftrap van een week of maand van de vriendelijkheid in jouw organisatie kunnen we een workshop geven van 1,5-2 uur, waarin we ingaan op zingeving, compassie en vriendelijkheid als teambuildingsinstrument en visitekaartje. Mail naar info@compassionforcare.com of bel met C4C-teamlid Harriet Messing: 06-20154506 voor meer informatie.


Meedoen aan de C4C Challenge

Wil je in jouw organisatie voorstellen om mee te doen met de C4C Challenge? Download dan de onderstaande documenten.

Compassion4Care Challenge – Week van de vriendelijkheid in de zorg

Compassion4Care Challenge – Hoe het werkt in 5 stappen

Compassion4Care Challenge – De wetenschap over vriendelijkheid

Heb je vragen , mail naar info@compassionforcare.com of bel met C4C-teamlid Harriet Messing: 06-20154506.


Hoe het werkt in 5 stappen


Stap 1: Aanvaard de Challenge
Je kunt op elke moment mee gaan doen aan de C4C Challenge. Je hoeft niet per se door iemand uitgedaagd te worden. Geef aan dat je meedoet door een mail te sturen naar info@compassionforcare.com.
Download en print de gratis actieposters, en bestel de actiebuttons (lees meer onderaan de pagina). Hang onze inspirerende actieposters op en draag de actiebutton.
Vertel dat je meedoet (alleen als je dat wil) op de speciale Facebook-groep of op Twitter met de hashtag #C4CChallenge en inspireer andere zorgprofessionals.


Stap 2: Speel naar hartenlust
Doe in de week dat je meedoet week elke dag tenminste drie vriendelijke dingen. Voor anderen of ook voor jezelf, dat is helemaal aan jou.


Stap 3: Reflecteer en rapporteer
Aan het einde van de dag, of aan het einde van de week, schrijf je op wat je hebt gedaan en wat het effect op jou en anderen is geweest. Je mag gedurende de hele week je ervaringen en verhalen delen op onze¬†Facebook-groep¬†‘C4C Challenge: Week van de vriendelijkheid in de zorg’ of op Twitter met de hashtag #C4CChallenge.


Stap 4: Deel en vier je successen
Vertel (alleen als je dat wil) je verhaal als tekst of als filmpje (gewoon met je telefooncamera) op de speciale Facebook-groep¬†‘C4C Challenge: Week van de vriendelijkheid in de zorg’ of op Twitter met de hashtag #C4CChallenge.¬†Hiermee kun je anderen inspireren.


Stap 5: Verspreid het vriendelijkheidsvirus
Daag een collega, collega-afdeling of -organisatie uit om mee te doen.¬†Leuk als je dat op video kunt doen en online wilt zetten op onze¬†Facebook-groep¬†‘C4C Challenge: Week van de vriendelijkheid in de zorg’ of op Twitter met de hashtag #C4CChallenge. De collega volgt daarna dan weer dit stappenplan vanaf stap 1.


Gratis C4C Challenge actieposters, afscheurposters en pleisterpost-its

Ga naar de downloadpagina voor de gratis actieposters op A4- en A3-formaat en afscheurposters op A4-formaat om zelf uit te printen en op te hangen.

Ga naar de downloadpagina voor onze leuke gratis pleisterpost-its met bedankjes en complimenten om aan een collega te mailen.


Bestel de C4C Challenge actiebuttons

Bestel de actiebuttons via info@compassionforcare.com. Ze kosten 0,50 cent per stuk excl. verzendkosten. Vermeld het aantal buttons dat je wilt bestellen en het adres waar we de bestelling naartoe moeten sturen. Op basis van het aantal buttons, berekenen we de verzendkosten en geven we je per mail het bedrag door dat je kunt overmaken naar ons rekeningnummer. Zodra we je betaling hebben ontvangen (reken met 1 werkdag na je overschrijving), doen we de buttons naar je op de post. Het kan zijn dat het erg hard loopt met bestellingen en we sneller door onze voorraad heen zijn dan verwacht. Uiteraard laten we je dat dan weten. Reken dan wel met een extra week voordat je de bestelling in huis hebt.

TEKEN HET CHARTER VAN COMPASSION FOR CARE

Teken nu

Momenteel hebben mensen het charter getekend