Compassion for Care zoekt teamleden

13 mei 2011

Compassion for Care zoekt voor diverse werkzaamheden teamleden die op lokaal niveau of op overkoepelend niveau op vrijwillige basis hun handen uit de mouwen willen steken voor onze drie hoofddoelstellingen:

1. Een community bouwen van mensen en organisaties die zich bezig houden of bezig willen houden met compassie in de zorg

2. Compassie in de zorg een integraal onderdeel maken van zorgopleidingen

3. Verzamelen van onderzoek naar alle aspecten van compassie in de zorg en het bevorderen van nieuw onderzoek.

Bij zorgopleidingen op MBO / HBO / WO niveau zoeken wij ambassadeurs die ter plaatse ons gedachtegoed willen gaan uitdragen, een team om zich heen willen verzamelen en aansturen om binnen de opleiding aandacht te vragen voor compassie in het zorgonderwijs (competenties als samenwerken, elkaar feedback geven, je eigen emoties gericht in kunnen zetten (acteervaardigheden), zelfreflectie, risicobewustzijn, et cetera). Wij begeleiden de ambassadeur, die op zijn/haar beurt ter plekke leiding geeft aan plaatselijke vrijwilligers. De ambassadeurs hebben op regionaal niveau regelmatig overleg met een van de kernteamleden. Ambassadeurs zijn zelfstarters die het heerlijk vinden om te organiseren en te netwerken.

Binnen zorgorganisaties zijn wij op zoek naar ambassadeurs die ter plaatse ons gedachtegoed willen uitdragen of concrete voorstellen hebben om met Compassion for Care pilotprojecten op te starten. Ook willen wij graag aansluiten bij bestaande initiatieven binnen organisaties op het gebied van compassie, zoals Menslievende Zorg, Lean en Lief, Planetree of Fred Lee.

Op overkoepelend niveau zijn wij op zoek naar mensen die op vrijwillige basis willen bijdragen aan:

Communitymanagement: leiden van een gespecialiseerde groep op LinkedIn, bijvoorbeeld over C4C in de psychiatrie, in de gehandicaptenzorg, in de jeugdzorg, in zorgopleidingen, in ziekenhuizen, in verpleeghuiszorg, in thuiszorg. Daarbij hoort ook dat je gericht op zoek gaat naar mensen die zich voor de groep zouden kunnen interesseren, dat je discussies/topics plaatst, aanjaagt en begeleidt en het netwerk tot bloei brengt. Verder draag je bij aan het plaatsen van interessante tweets/links op Facebook en Twitter. Het is een pré als je al een netwerk in jouw zorgsector meebrengt.

– Heb je kennis en ervaring op het gebied van het bouwen van een netwerkorganisatie (vrijwilligers), het bouwen van webistes, de inzet van social media om een beweging op gang te brengen of van fondsenwerving en zou je ons op vrijwillige basis willen adviseren, helpen of op uitvoerende niveau willen bijstaan? Dan zouden we heel graag met jou in contact willen komen.

– Vind je het leuk om ons te helpen een Compassion for Care WIKI te gaan bouwen en heb je ervaring met het bouwen van een Wiki en/of het doen van literatuuronderzoek, dan zoeken we jou.

Ben je geïnteresseerd? Stuur dan een e-mail naar info@compassionforcare.com

TEKEN HET CHARTER VAN COMPASSION FOR CARE

Teken nu

Momenteel hebben mensen het charter getekend