Het alternatief voor de zorg: terug naar menselijke maat

20 november 2015

Zorg moet rond de patiënt worden georganiseerd met respect voor de beroepseer van zorgverleners. Dat is de boodschap van het boek Het alternatief voor de zorg.

“De zorg draait teveel om geld en spreadsheets”, stelt Jos de Blok, die onlangs bekendmaakte zelf een zorgverzekering te starten. “In dit boek beschrijven wij welke veranderingen nodig zijn.”

Het alternatief voor de zorg is een initiatief van de stichting Beroepseer en wordt gesteund door de VvAA. Vanuit Compassion for Care werkten de ambassadeurs gynaecoloog Alec Malmberg, longarts Marjolein Drent en psychiater Remke van Staveren en hun patiënten mee aan het boek. Ook longarts Sander de Hosson, die regelmatig schrijft over goede palliatieve en menselijk zorg, werkte mee.

Het boek is samengesteld door Jos de Blok (directeur en oprichter van Buurtzorg Nederland), Herman Suichies (huisarts en bestuurslid van de Vereniging van Praktijkhoudende Huisartsen), radiologe Lewi Vogelpoel en Thijs Jansen, directeur en medeoprichter van de Stichting Beroepseer. De samenstellers vinden dat er snel grote veranderingen nodig zijn in de gezondheidszorg. De zorg draait volgens hen te veel om geld en spreadsheets.

TEKEN HET CHARTER VAN COMPASSION FOR CARE

Teken nu

Momenteel hebben mensen het charter getekend