Inspiratiesessie menselijke relatie patiënt / zorgverlener

27 maart 2015

Op woensdag 22 april a.s. vanaf 18.00 uur tot circa 22.00 uur organiseren het Sustainable HealthCare Lab (SHCL) en Compassion for Care een inspiratiebijeenkomst over de menselijke relatie tussen zorgprofessional en zorgvrager. Doelgroepen zijn zorgverleners, patiënten(organisaties) en zorgmanagement.

Dit thema behoort tot één van de 12 coördinaten uit het manifest voor duurzame zorg van het SHCL en ligt ten grondslag aan de Compassion for Care beweging.

De relatie tussen professional en zorgvrager is niet alleen een zakelijke relatie tussen aanbieder en klant, maar bovenal een menselijke relatie. Het gaat ook om nabijheid, troosten en aanwezigheid, juist als het moeilijk wordt, als het niet lukt, als er weinig of geen mogelijkheden meer zijn om de ziekte te keren. Hieraan vorm en inhoud geven is niet eenvoudig, maar op vele plekken in onze zorg gebeurt het wel.

We hebben zes zeer aansprekende sprekers gevonden die vanuit verschillende perspectieven hun kennis en ervaring delen:

  • Elke de Quay, trainer en coach dialooggestuurde zorg; spreker, schrijver en co-denker voor professionals in de zorg én voor zorgvragers. Moeder van een meervoudig complex gehandicapt meisje.
  • Michael van Balken, uroloog in het Rijnstate Ziekenhuis
  • Salmaan Sana, oprichter Compassion for Care, spreker TEDx Maastricht, trainer en adviseur
  • Annemiek Vroom, directeur Stichting IKONE, spreker TEDx Nijmegen, geboren met de aandoening Osteogenesis Imperfecta.
  • Alec Malmberg, gynaecoloog in het Universitair Medisch Centrum Groningen
  • Melanie van ’t Hof, auteur van De Afgekeurde Lever ter promotie van orgaandonatie en ex kankerpatiënt
  • Ligaya Butalid, gepromoveerd op het medisch consult binnen de veranderende context van de Nederlandse huisartsenzorg.

Na de verhalen van deze sprekers, gaan de deelnemers met elkaar en met de inleiders in gesprek. We willen met deze avond professionals, bestuurders, patiënten en beleidsmakers inspireren om zelf invulling te geven aan deze menselijke relatie. Daarnaast willen we met elkaar in gesprek hoe we hier ook de juiste politieke, bestuurlijke en organisatorische context voor kunnen scheppen.

U kunt zich aanmelden voor deze bijeenkomst via de website: http://sustainablehealthcarelab.nl/#bijeenkomst  of e-mail uw naam, functie en organisatie onder vermelding van bijeenkomst 22 april naar sustainablehealthcarelab@gmail.com

Vanaf 18.00 uur wordt u ontvangen met een broodje. We starten om 19.00 uur. Wij zijn deze avond te gast op het VvAA-hoofdkantoor ’t Hart, Orteliuslaan 750, 3528 BB Utrecht. Routebeschrijving downloaden

Het Sustainable HealthCare Lab wil iets toevoegen aan de lopende discussies over de toekomst van onze gezondheidszorg: een dialoog over duurzame principes in de zorg, los van bestaande structuren en belangen. Zij hebben 12 coördinaten geformuleerd voor die duurzame zorg. Zie het manifest op hun website.  Tijdens hun bijeenkomsten diepen we één of meer coördinaten uit.

Compassion for Care wil graag dat de balans tussen ziel en zakelijkheid in de zorg hersteld wordt  omdat het één niet zonder het ander kan. Ons doel is iedereen in de zorg bewust te maken van de kracht van passie / bevlogenheid, zelfcompassie en compassie voor een duurzaam zorgmodel. Compassion for Care heeft een charter opgesteld.

TEKEN HET CHARTER VAN COMPASSION FOR CARE

Teken nu

Momenteel hebben mensen het charter getekend