Jouw superkracht tegen negatieve energie

15 februari 2021

Elke dag heb je als zorgverlener wel te maken met momenten die je negatieve energie geven. Gedoe, sociale isolatie, conflict, een vermoeide collega die onaardig reageert, familie van een patiënt die stennis schopt…. Dat kan je behoorlijk uitputten terwijl het werk door de epidemie al zo zwaar is! Laten we de balans terugbrengen met een verborgen superkracht die we allemaal in ons hebben!

Zorgverleners zijn door hun training erg goed in het opmerken wat er mis is. Die focus op het negatieve is handig voor de patiëntenzorg, maar onhandig als het gaat om de dagelijkse energielekken. Want er gaat ook hel veel goed en dat zie je dan al snel over het hoofd. Je hebt de keus, of je laat je uitputten door die negatieve dingen, of je maakt de keus om een moment te nemen de negativiteit in jezelf op te merken en om te buigen.

Jouw Superkracht
Wanneer je opmerkt dat je geest/gedachten/emoties zich richten op negatieve energie uit je omgeving, boosheid, frustratie, vermoeidheid, zeg dan tegen jezelf: ja, het is waar dat dit er is, EN ik kies ervoor mijn energie ergens anders op te richten. Haal 1 of een paar keer diep adem om je parasympatische systeem te activeren (je lichaam tot rust brengen) en laat het gaan. En wat kan helpen is om te bedenken welk klein vriendelijk ding je voor jezelf (zelfzorg) of een ander kunt doen: dat zal je meteen helpen je beter te voelen.

Auteur: Harriët Messing

TEKEN HET CHARTER VAN COMPASSION FOR CARE

Teken nu

Momenteel hebben mensen het charter getekend