Netwerkevent voor zorgverleners op 14 april

12 maart 2018

Ben je een zorgverlener met een hart voor compassie? Dan ben je op zaterdag 14 april van 17-22 uur welkom voor een gezellig samenzijn en netwerkmoment met genomineerden voor de Compassieprijs 2017, deelnemers aan de C4C Challenge, (oud)teamleden, ambassadeurs, partners en andere belangstellenden van Compassion for Care en compassie in de zorg. Deze avond zal in het teken staan van delen en inspireren met korte talks van diverse sprekers (zie hieronder). We hebben een beperkt aantal plaatsen, dus wees er snel bij!

Graag horen we van je of je ook komt. Fijn als je dit per ommegaande, maar liefst voor 7 april aan ons wilt doorgeven via dit inschrijfformulier.  Je kunt daar ook aangeven of je  introducees mee wilt nemen en wie. We zullen je begin april nog een keer een reminder sturen. Wellicht heb je je al opgegeven. Dan kun je nu hieronder het programma voor de avond bekijken.

Sprekers

Huisartsen Hans Peter Jung en Hylke de Waart van Huisartsenpraktijk Afferden zijn winnaars van de Compassieprijs 2017. Met hun project ‘Meer spreekuurtijd voor de patiënt’ koppelen zij het terugvinden van plezier in het werk (onder andere door te werken vanuit de visie ‘Positieve Gezondheid’ van Machteld Huber) aan concrete afspraken met de zorgverzekeraar. De pilot krijgt mogelijk landelijke navolging. Hans Peter Jung vertelt over zijn ervaringen.

Aandachtige Dokters: Bram Tjaden en Masja Otter begeleiden al jaren artsen door middel van intervisiegroepen met daarin elementen van mindfulness/zelf-compassie, ACT, Balint en schemapsychologie. Zij vertellen over hun werkwijze.

Mindfulness Based Compassionate Living is een training die als een vervolg op de MBSR/MBCT-training is ontwikkeld door Frits Koster en Erik van den Brink. Deze laatste vertelt over wat deze training kan betekenen voor zorgverleners én patiënten/cliënten.

Zorgdragers (onder voorbehoud) ontwikkelde een podcastserie met ervaringsverhalen van twaalf zorgverleners, verhalen die ertoe doen, omdat ze henzelf en andere zorgprofessionals inspireren en terugbrengen naar de essentie van zorg. Het zijn concrete voorbeelden van hoe compassie in de praktijk tot stand komt en hoe dat dan eruit ziet. Het nodigt zorgverleners uit om stil te staan bij hun eigen ervaringen en die te delen. Zo worden zelf-compassie en zelfzorg aangemoedigd. Sasha Simons en Kirsten Van Stein Callenfels komen vertellen.

Twee bevlogen SEH-artsen van Terra Nova, Obbe Tiddens en Tom Boeije, vertellen hoe zij buiten de gebaande medische paden een scholingsprogramma op hebben gezet dat zich juist niet richt op medisch inhoudelijke kennis maar op hoe je je als arts blijft ontwikkelen en compassie behoudt.

Locatie, datum en tijd

De bijeenkomst vindt plaats op zaterdag 14 april 2018 van 17.00 tot circa 22.00 uur (het programma met sprekers is uiterlijk 20.30 afgelopen) op de Slochterenlaan 11, 1405 AL Bussum. Wij zorgen voor een hapje en een drankje.

De locatie ligt tegenover het NS Station Bussum. Parkeren kan (beperkt) in de wijk achter de Slochterenlaan of bij treinstation Naarden-Bussum op P+R Bussum/Naarden aan de Slochterenlaan – 1405 AL Bussum. Het uurtarief is € 0,60.

TEKEN HET CHARTER VAN COMPASSION FOR CARE

Teken nu

Momenteel hebben mensen het charter getekend