TIME to CARE

Auteur: Robin Youngson | Vertaling: Harriët Messing (teamlid Compassion for Care)
ISBN 978 90 368 0856 9 | Paperback | 275 pagina’s | 05-11-2014 | € 20,95
Bestel direct


TIME to CARE – Hoe je van je werk en patiënten kunt houden

In de zorg is sprake van toenemende regeldruk, hang naar controle, protocollering en meer doen met minder mensen. Hierdoor lijkt er steeds minder tijd over te blijven voor de primaire taak: zorgen voor patiënten. Zorgverleners raken gedesillusioneerd omdat zij te ver af komen te staan van de drijfveer waarmee zij de zorg in zijn gegaan: iets voor een ander kunnen betekenen. Gevolg is een disbalans tussen menselijkheid en efficiency. Zorgverleners krijgen steeds vaker te maken met burn-out of verlaten teleurgesteld hun beroep.

Robin YoungsonRobin Youngson, anesthesioloog uit Nieuw-Zeeland, pleit voor een compassievol zorgmodel met aandacht voor de hele mens: zorgverlener én patiënt. Neurowetenschap en positieve psychologie hebben bewezen dat zorg niet kan zonder bewuste aandacht voor de relatie tussen beiden. Hij laat zien hoe focus op compassievolle zorg bijdraagt aan kostenreductie, patiëntveiligheid en tevredenheid bij medewerkers en patiënten. Hij geeft individuele zorgverleners en het management van zorginstellingen concrete handvatten om vandaag nog te starten met deze noodzakelijke verandering.

Download hier hoofdstuk 1 al vast als voorproef

Lees het interview met Robin Youngson in het oktobernummer 2014 van Arts & Auto.

Het Engelstalige boek is ook nog steeds verkrijgbaar via Amazon.com.

Voor wie is TIME to CARE bedoeld?

Zorgverleners en management van zorginstellingen

Liever een e-book van TIME to CARE?

Je kunt een pdf van het boek kopen door € 16,95 over te maken op rekeningnummer NL10 INGB 0006486424 t.n.v. HDL Messing, Utrecht. Je ontvangt het e-book in je mail binnen twee werkdagen, zodra de betaling binnen is.

Vermeld wel in het opmerkingenveld je e-mailadres zodat we de pdf aan je kunnen mailen!

Aanbevelingen voor TIME to CARE

Een belangrijk boek – precies wat wereldwijd nodig is in de zorg. Ik ben vooral blij over het feit dat het de voordelen voor patiënten én zorgverleners benadrukt. – Michael Brophy, Irish Society for Quality & Safety in Healthcare.

De titel zegt alles — we moeten de tijd gaan nemen te zorgen voor onszelf, onze collega’s en de mensen die wij dienen. – Jim Conway, MD, Institute for Healthcare Improvement (IHI), Harvard School of Public Health.

Dit boek is een must voor iedereen in de zorg die de toekomst zelf in handen wil nemen en vandaag al concreet aan de slag wil gaan. Van harte aanbevolen! – Gerlach Cerfontaine, voorzitter Vereniging VvAA

 

TEKEN HET CHARTER VAN COMPASSION FOR CARE

Teken nu

Momenteel hebben mensen het charter getekend